21 Ιουν 2010

Δια- βίου εκπαίδευση – Αναγνώριση Προηγούμενης Εμπειρικής Γνώσης στην Ελλάδα


Πρακτικά ημερίδας που διοργανώθηκε στα Ιωάννινα το 2006


Αντί προλόγου

Η δια-βίου μάθηση αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στη σημερινή κοινωνία. Πολίτες όλων των ηλικιών και κοινωνικοοικονομικών τάξεων εκπαιδεύονται καθημερινά μέσα από αναγνωρισμένα ή μη εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά, στόχο έχουν την προαγωγή της ζωής των πολιτών και είναι σχεδιασμένα για να είναι προσιτά σε όλους.
Όπως είναι γνωστό, η σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας φέρνει σε καθημερινή σχεδόν επαφή τόσο με άτομα διαφορετικού φυλετικού και κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, όσο και με τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό...

Τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών που καταλήγει στην απόκτηση νέας γνώσης και δεξιοτήτων.
Για τον λόγο αυτό σχεδιάστηκαν η Ημερίδα και το Συμπόσιο, που με τη θεματική τους επιχείρησαν να παρουσιάσουν την τρέχουσα κατάσταση σε θέματα δια-βίου μάθησης στη χώρα μας, σε σχέση με την ευρωπαϊκή διάσταση. Στόχος γενικότερα των επιστημονικών αυτών εκδηλώσεων, είναι η προσπάθεια προς ενημέρωση των πολιτών της χώρας μας στα πλεονεκτήματα και τους προβληματισμούς της δια-βίου μάθησης και κατάρτισης και τις δυνατότητες αναγνώρισης πρότερων γνώσεων και δεξιοτήτων σύμφωνα στην ΕΕ.

Τζένη Παγγέ – Ταξιάρχης Μ. Κυριαζής

Τα πρακτικά της ημερίδας μπορείτε να τα κατεβάσετε εδώ

Πηγή Ανάκτησης:
http://www.ekepis.gr