17 Ιουν 2013

Καταγγελία του Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Τ
ο Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ) και το περιοδικό Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα καταγγέλλει την αντιδημοκρατική απόφαση του κλεισίματος της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.


Εκτός από την απόλυση των εργαζόμενων, σε μια εποχή όπου τα νούμερα της ανεργίας προκαλούν ίλιγγο, αυτό που μας προβληματίζει είναι, για ακόμη μια φορά, η καταβαράθρωση του Πολιτισμού. Επειδή πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός είναι το όχημα για την έξοδο της χώρας μας από την ‘κρίση’ μένουμε έκπληκτοι με την απόφαση της κυβέρνησης. Απόφαση η οποία μας προκαλεί έντονα αισθήματα δυσφορίας, σε συνδυασμό μάλιστα με την απόφαση για κλείσιμο σχολείων και βιβλιοθηκών ανά την επικράτεια...



Αλλά πάνω από όλα αυτό που μας κινητοποιεί είναι η προστασία της Δημοκρατίας. Είμαστε, λοιπόν, αντίθετοι με ‘πραξικοπηματικές’ λογικές, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Και δηλώνουμε παρόντες και παρούσες στην προστασία των δημοκρατικών θεσμών με κάθε τίμημα.

Καλούμε όλους τους φίλους και τα μέλη του Δικτύου μας να τηρήσουν στάση επιφυλακής, ώστε να αποτρέψουμε τη βίαιη επίθεση ενάντια στον Πολιτισμό και στην Εκπαίδευση.

Θέλουμε Ανεξάρτητη και Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ενημέρωση-επικοινωνία. 

Θέλουμε Ανοικτά Σχολειά με κοινωνική δικαιοσύνη.

Με Πολιτισμό και Εκπαίδευση για έξοδο από την ‘κρίση’. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: