26 Ιουλ 2013

Δωρεάν συμμετοχή στο παγκόσμιο συνέδριο της ηλεκτρονικής κοινότητας μάθησης του Edmodo


Η
συμμετοχή στο παγκόσμιο συνέδριο της ηλεκτρονικής κοινότητας μάθησης του Edmodo είναι δωρεάν και θα γίνει μέσω live streaming



Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Reserve Your Spot for EdmodoCon
Edmodo's Free Online Edtech Conference

Join us on Wednesday, August 7th, 2013, to hear Edmodo educators from across the globe share creative ways they're using digital tools to engage their students. Learn about new ways to save time and make the most of Edmodo.

Chief Product Officer and Co-founder, Nic Borg, will open the day with exciting updates for the new school year. Throughout the conference, speakers will discuss a variety of topics including: STEM, Common Core, Digital Citizenship, Flipped Classroom, and much more.

The event is free and open to educators everywhere through a live stream.

Για να δηλώσετε συμμετοχή...


πατήστε εδώ
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

24 Ιουλ 2013

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»


Έ
ναρξη μαθημάτων 3ου κύκλου σεμιναρίων

Την επιστημονική ευθύνη, τον σχεδιασμό και την επίβλεψη του επιμορφωτικού προγράμματος έχει το ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Εργαστήριο Κοινωνικής & Πειραματικής Ψυχολογίας .

Το πρόγραμμα μοριοδοτείται έως 7 μόρια βάσει της απόφασης 2012 η οποία επισυνάπτεται.

Έναρξη Τμημάτων 3ου Κύκλου ξεκινούν τέλος Σεπτεμβρίου 2013

Όσοι ενδιαφέρεστε να το παρακολουθήσετε και να ενισχύσετε τον φάκελό σας, για ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας) , ΔΙΕΚ (Δημόσια ΙΕΚ)και όπου αλλού προκηρυχθούν θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων, παρακαλώ να...



εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στη διεύθυνση: diarkisekpedefsi@gmail.com και θα σας αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες από τη Γραμματεία για την συνέχεια των διαδικασιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προκειμένου να συμπεριληφθείτε στις λίστες των Εκπαιδευομένων Θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση που επισυνάπτεται.

Μετά την αίτηση, η γραμματεία θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας, να διευκρινιστούν λεπτομέρειες, να επιλυθούν απορίες και να απαντηθούν ερωτήματα.

Σας αποστέλλουμε επίσης, μαζί με την αίτηση συμμετοχής, τις αποφάσεις μοριοδότησης 2012-2013, ανακοίνωση, αναλυτικό πρόγραμμα. 

Για απομακρυσμένες περιοχές υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης μέσω live streaming.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΕΣ: 2112138032 - 2105777962 - 6946254158

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

23 Ιουλ 2013

Εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού και διερεύνηση του εκπαιδευτικού έργου του εκπαιδευτή των ΚΕΚ: μια μελέτη περίπτωσης


Των Βασιλικής Μπρίνια*, Κωνσταντίνου Ρουσσάκη**
*Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
**M. Sc. in Education

Στο «ΣΠΟΥΔΑΙ», Τόμος 60, Τεύχος 1ο-2ο, (2010) / «SPOUDAI», Vol. 60, No 1-2, (2010), University of Piraeus, pp. 55-81

Περίληψη
Το ενδιαφέρον που έχει σημειωθεί διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα για το πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων βοήθησε την εξέλιξή της σε διακριτό εκπαιδευτικό κλάδο με ιδιαίτερες ανάγκες σε στελέχη, υποδομές, εκπαιδευτικό υλικό και κυρίως εκπαιδευτές και πλέον αναγνωρίζεται ως ένα αυτοτελές και πολύ ενδιαφέρον πεδίο επιστημονικών προσεγγίσεων και εκπαιδευτικών πρακτικών. Η ολοκλήρωση τριών Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης και η έναρξη του νέου Κοινοτικού Πλαισίου (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς – Ε.Σ.Π.Α.), η αναδιοργάνωση του συστήματος Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), η ολοκλήρωση του Εθνικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών, η ίδρυση και λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), η θεσμοθέτηση και λειτουργία νέων οργανισμών, οι δραστηριότητες της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, είναι μερικά από τα βήματα που έχουν γίνει στη χώρα μας. Παράλληλα, οι νέες προκλήσεις τόσο στο επίπεδο της θεωρητικής και ερευνητικής παραγωγής, όσο και στο επίπεδο της διαμόρφωσης πολιτικής ανοίγουν δυνατότητες ενδιαφέρουσας συζήτησης σχετικά με την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στη χώρα μας, καθώς πληθαίνουν στην Ελλάδα οι φορείς, αλλά και οι μεμονωμένοι εκπαιδευτές, που σχεδιάζουν, υλοποιούν, συντονίζουν και διαμορφώνουν ιδιαίτερα δημιουργικές δραστηριότητες Εκπαίδευσης Ενηλίκων, και οι οποίοι αρχίζουν να συγκροτούν μια αναδυόμενη επαγγελματική ομάδα.

Λέξεις-κλειδιά: Εκπαίδευση ενηλίκων; Εκπαιδευτής Ενηλίκων, Επαγγελματική κατάρτιση

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο...



πατήστε εδώ
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...