16 Νοε 2010

eFront: Aνοιχτό Λογισμικό Τηλεκπαίδευσης

Ανακτήθηκε από computer-engineers

Στο επιχειρηματικό μοντέλο ΕΛ/ΛΑΚ συνηθίζεται να διανέμεται ελεύθερα ένα λογισμικό που καλύπτει τις βασικές ανάγκες και όσοι χρειάζονται επαγγελματική υποστήριξη, ή κάποιες επιπλέον λειτουργίες, μπορούν να αναζητήσουν αυτές τις υπηρεσίες και επεκτάσεις με την πληρωμή κάποιου ποσού. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να εξελίσσεται ένα λογισμικό από την κοινότητα, αλλά μια εταιρεία μπορεί να έχει επικερδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα λογισμικού είναι και το eFront, που καλύπτει ανάγκες τηλεκπαίδευσης.

To eFront είναι ένα σύγχρονο λογισμικό για τηλεκπαίδευση και την δημιουργία ανθρώπινου κεφαλαίου. Στην σημερινή εποχή, με την ρευστότητα που υπάρχει στην αγορά εργασίας, αρχίζει να γίνεται ανάγκη, η συνεχής εκπαίδευση σε νέα αντικείμενα που είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζει κάποιος, κατά τη διάρκεια της ...

εκπαίδευσης που έλαβε στην αρχή της ζωής του. Με το Efront, ο κάθε εκπαιδευόμενος, μπορεί να ασχοληθεί με την εκμάθηση νέου αντικειμένου, χωρίς τα χρονικά όρια που επιβάλλει η παραδοσιακή παρακολούθηση σε τάξη, και να έχει την ελευθερία να προχωρήσει με τον δικό του ρυθμό.

Αν και ο βασικός πυρήνας του λογισμικού είναι η τηλεκπαίδευση, έχουν προστεθεί δυαντότητες όπως ιστολόγια, ημερολόγια, εργαλεία ανταλλαγής αρχείων που επιτρέπουν οι εκπαιδευμόμενοι να λειτουργήσουν συνεργατικά και να οργανωθούν. Από την έκδοση 3 το Efront είναι ένα πλήρες εργαλείο ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού μέσα σε ένα οργανισμό. Οι διαφορές του με τα άλλα λογισμικά τηλεκπαίδευσης είναι:

- Αναπτύχθηκε μια ομάδα αφοσιωμένων επαγγαλματιών και έτσι ο κώδικας είναι δομημένος και καλά τεκμηριωμένος.

- Μπορεί να χρησημοποιηθεί εξ' ίσου καλά από την Ακαδημαϊκή κοινότητα και τις εταιρείες. Είναι φιλικό στον χρήστη και επεκτείνεται εύκολα.

- Υποστηρίζεται από εταιρεία με συνεργάτες. Χρησιμοποιεί το πρότυπο SCORM και τεχνολογίες LDAP και AJAX, και φυσικά υποστηρίζει Unicode, για να είναι πολύγλωσσο. Είναι ένα αξιόλογο λογισμικό με πολλές δυνατότητες και λειτουργίες.


Για όσους ενδαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την διεύθυνση: http://www.efrontlearning.net/