10 Ιουν 2011

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα “Μάθηση 2.0 – Ενημέρωση για την αξιοποίηση Διαδικτυακών Εργαλείων και Κοινοτήτων στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης”

Θ
α θέλαμε με χαρά να σας προσκαλέσουμε στην ημερίδα που διοργανώνεται από το έργο “Μάθηση 2.0 – Ενημέρωση για την αξιοποίηση Διαδικτυακών Εργαλείων και Κοινοτήτων στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης” την Τετάρτη 29/6 και ώρες 9:30 – 17:30 στην Αθήνα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Δαΐς» (http://cultural.daiscenter.gr). Το αναλυτικό πρόγραμμα εργασιών της εκδήλωσης θα είναι σύντομα διαθέσιμο από τον ιστοχώρο του έργου Μάθηση 2.0 (http://www.mathisi20.gr).

Το έργο Μάθηση 2.0 υλοποιείται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς – Ινστιτούτου Νεολαίας μέσω του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φιλοδοξεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η δικτύωση νέων και ενηλίκων, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, μπορεί να ενισχύει την εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση. Στο συνημμένο ενημερωτικό φυλλάδιο μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία για το έργο και τους σκοπούς του.
Προσδοκώντας στο ενδιαφέρον σας για τα παραπάνω θέματα θα θέλαμε να σας καλέσουμε να επισκεφτείτε τον κεντρικό ιστοχώρο του έργου Μάθηση 2.0 (http://www.mathisi20.gr), να συνδεθείτε μαζί μας στο youtube (http://www.youtube.com/user/mathisi20), στο facebook (http://www.facebook.com/mathisi20) και στο twitter (http://www.twitter.com/mathisi20), ενώ στις διευθύνσεις email info@mathisi20.gr και post@mathisi20.gr θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να υποδεχθούμε τα δικά σας κείμενα γνώμης προς ανάρτηση στο ιστολόγιο της πρωτοβουλίας Μάθηση 2.0 (http://mathisi20.wordpress.com/).

φιλικά,

Καθηγητής Μιχάλης Μεϊμάρης, Επιστημονικά Υπεύθυνος Έργου Μάθηση 2.0
Δρ. Δημήτρης Γκούσκος, Λέκτορας, Συντονιστής για το Έργο
...

Μάθηση 2.0

ενημέρωση για την αξιοποίηση Διαδικτυακών Εργαλείων και Κοινοτήτων στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης Η πρωτοβουλία Μάθηση 2.0 φιλοδοξεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η δικτύωση νέων και ενηλίκων, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, μπορεί να ενισχύει την εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση. Πολλοί εκπαιδευτικοί, εκπαιδευόμενοι, γονείς, ή ενήλικες μέχρι πρόσφατα είχαν τη δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους και να διαμορφώνουν τις εξελίξεις μέσα από δομές εκπροσώπησης που εκ των πραγμάτων έκαναν πολύ γενικές συνθέσεις των επί μέρους απόψεων. Τα εργαλεία Web 2.0 τους δίνουν την ευκαιρία να έχουν ισχυρή φωνή και συμμετοχή στα εκπαιδευτικά δρώμενα. Στόχοι της πρωτοβουλίας Μάθηση 2.0 είναι η συμβολή στην ενημέρωση των νέων, των μαθητών, των φοιτητών καθώς και των εκπαιδευτικών, των γονέων και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου γύρω από τα νέα διαδικτυακά εργαλεία (Web 2.0, social media) και τις συνεργατικές δυνατότητες που αυτά δημιουργούν για την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, όπως και η επαφή προσώπων και φορέων που ενδιαφέρονται για τη δικτυωμένη εκπαίδευση (networked learning) με σκοπό να ενισχυθεί ο μεταξύ τους διάλογος και η συνεργασία. Προς τούτο, το έργο Μάθηση 2.0 αξιοποιεί μια σειρά από διαδικτυακές πλατφόρμες ενημέρωσης, δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων. Ο ιστοχώρος mathisi20.gr αποτελεί την κεντρική πλατφόρμα συγκέντρωσης και αναδιανομής χρήσιμων ειδήσεων και υλικού για ζητήματα δικτύωσης και εκπαίδευσης, ενώ στο ιστολόγιο mathisi20.wordpress.com δημοσιεύονται επιλεγμένα άρθρα γνώμης με σκοπό την ενθάρρυνση της συζήτησης και του δημόσιου διαλόγου. Η παρουσία σε κανάλια κοινωνικής δικτύωσης όπως τα youtube, facebook και twitter συμβάλλει στη δημιουργία, ενημέρωση και ενίσχυση των σχετικών με τα ζητήματα αυτά κοινοτήτων.
Επιπλέον, σχεδιάζεται η διοργάνωση ορισμένων συναντήσεων εργασίας και μιας εκδήλωσης που θα επιτρέψουν τη φυσική επαφή των ενδιαφερόμενων, με σκοπό την εμβάθυνση των σχέσεων και την ανάπτυξη του προβληματισμού. Το έργο Μάθηση 2.0 υλοποιείται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς – Ινστιτούτου Νεολαίας, μέσω του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

επιστημονικά υπεύθυνος έργου Μάθηση 2.0
Καθηγητής Μιχάλης Μεϊμάρης

Διευθυντής Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ
συντονιστής για το έργο Δρ. Δημήτρης Γκούσκος
Λέκτορας Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ

ιστοχώρος έργου http://www.mathisi20.gr social media
http://mathisi20.wordpress.com/
http://www.facebook.com/mathisi20
http://www.twitter.com/mathisi20
http://www.youtube.com/user/mathisi20

επικοινωνία με την ομάδα έργου
info@mathisi20.gr (γενική επικοινωνία)
post@mathisi20.gr (αποστολή κειμένων γνώμης
προς ανάρτηση στο ιστολόγιο του έργου


Δεν υπάρχουν σχόλια: