15 Φεβ 2012

Δημιουργία τοίχου οριζόντιας αναρρίχησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κυμίνων Θεσσαλονίκης

Μ
ε πρωτοβουλία του δασκάλου της 4ης τάξης Γαρίτση Ιωάννη και στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας κατασκευάστηκε στην αυλή του 1ου δημοτικού σχολείου Κυμίνων του Δήμου Δέλτα Νομού Θεσσαλονίκης, με διευθύντρια την κα Παπαγεωργίου Παναγιώτα, ένας τοίχος οριζόντιας αναρρίχησης.






Ο τοίχος δημιουργήθηκε στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας μέσα από την ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών, της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κας Μπέντη Ιωάννας και των δασκάλων Αναστασόπουλο Μανώλη και Γαρίτση Ιωάννη.Οι μαθητές/τριες πρότειναν τα σχέδια με τα οποία θα ήθελαν να ζωγραφιστεί ο τοίχος του γυμναστηρίου που βρίσκεται εντός της σχολικής αυλής. Στα σχέδιά τους κυριάρχησε το φυσικό τοπίο με δέντρα, λουλούδια και άγρια ζώα. Με σκίτσα μάλιστα του μαθητή της 6ης τάξης Μπαγιώκη Φίλιππου δόθηκε στα δέντρα ανθρωπόμορφη εικόνα...


Οι ζωγραφιές αποτυπώθηκαν στον τοίχο με τη βοήθεια της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κας Ιωάννας Μπέντη, ενώ οι μαθήτριες/τές συμμετείχαν στο σχεδιασμό και το χρωματισμό των σχεδίων τους.
Η τοποθέτηση των πιασιμάτων πραγματοποιήθηκε από τους δασκάλους της 3ης και 4ης τάξης Μανώλη Αναστασόπουλο και Ιωάννη Γαρίτση αντίστοιχα καθώς και με τη συμμετοχή των μαθητών της 4ης τάξης.
Η άμεση αυτή συμμετοχή των παιδιών τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση του έργου αποτέλεσε ευκαιρία για να αναπτύξουν μια ουσιαστική εκτίμηση της δημοκρατίας και να κατανοήσουν τις ικανότητες και τις ευθύνες τους για συμμετοχή ( Hart, 2011).

Hart, R. (2011). Τα παιδιά συμμετέχουν. Θεσσαλονίκη: Επίκεντρο





Δεν υπάρχουν σχόλια: