3 Απρ 2012

Προγραμματίζοντας σε λειτουργικό σύστημα Android

T
o λειτουργικό σύστημα Android είναι το πλέον διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα στα κινητά τηλέφωνα και τα tablet pc. Οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί είναι εκατοντάδες χιλιάδες και αφορούν σε οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς.


Το λειτουργικό σύστημα Android τυγχάνει επίσης ευρύτατης χρήσης στις εφαρμογές mobile learning που αποτελούν τη νέα κατεύθυνση στην εκπαίδευση σε διεθνές επίπεδο(για την Ελλάδα, το mobile learning αποτελεί ακόμα άγνωστη λέξη).


Ο προγραμματισμός εφαρμογών για το λειτουργικό σύστημα Android απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού. Ωστόσο, ο προγραμματισμός βασικών εφαρμογών μπορεί να γίνει εύκολα και κυρίως δωρεάν μέσω της πλατφόρμας Andromo που επιτρέπει τη δημιουργία εφαρμογών για λειτουργικό σύστημα Android μέσω γραφικού περιβάλλοντος που δεν απαιτεί καμία γνώση προγραμματισμού. Έτσι, ακόμα και μη έμπειρος προγραμματιστής μπορεί να πειραματιστεί αναπτύσσοντας τη δική του εφαρμογή, την οποία αν θέλει μπορεί στη συνέχεια να ανεβάσει στο Android Market όπου έχουν πρόσβαση όλοι οι χρήστες Android κινητών συσκευών.

Για να δοκιμάσετε την πλατφόρμα του Andromo, πατήστε εδώ






Δεν υπάρχουν σχόλια: