30 Ιαν 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ Β΄ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: «Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ».


Η
Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης Σείριος θα πραγματοποιήσουν τριήμερο εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο συνολικής διάρκειας 15 ωρών για εκπαιδευτικούς Β΄ βαθμιας εκπαίδευσης με θέμα « Η χρήση του Διαδικτύου: κίνδυνοι, αντιμετώπιση και πρόληψη». Η μεθοδολογία του σεμιναρίου στηρίζεται σε βιωματικές τεχνικές με βάση το ψυχοκοινωνικό μοντέλο πρόληψης το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων.


Η θεματολογία αφορά την...


• Κατανόηση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη του φαινομένου της εξάρτησης από το διαδίκτυο
• Ενίσχυση του παιδαγωγικού ρόλου του εκπαιδευτικού στην προαγωγή και πρόληψη του νέου από εξαρτητικές συμπεριφορές
• Συζήτηση διαχείρισης περιπτώσεων παιδιών εξαρτημένων από το διαδίκτυο 
• Σχεδιασμός και οργάνωση προγράμματος πρόληψης από το διαδίκτυο στη σχολική κοινότητα
Στόχος των σεμιναρίων είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν:
α) Τις εφαρμογές και τις λειτουργίες του διαδικτύου 
β) Τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της χρήσης
γ) Το ρόλο των κοινωνικών δικτύων και των διαδικτυακών παιχνιδιών 
δ) Τους κινδύνους της μη ασφαλούς χρήσης (πχ cyber bulling, εξαπάτηση, παρενόχληση, διαδικτυακός τζόγος, κακόβουλο λογισμικό)
ε)Τους τρόπους ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου ( προφύλαξη προσωπικών δεδομένων, κανόνες ασφάλειας, φίλτρα, κ.τ.λ )
στ) Τις συνέπειες της προβληματικής χρήσης του διαδικτύου: τη συμπτωματολογία εξάρτησης που μπορεί κάποιος να αναπτύξει και τις επιπτώσεις αυτής στη ζωή και τις σχέσεις του.
ζ) Τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου που να βοηθάει την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και κατά συνέπεια να προλαμβάνει την ανάπτυξη εξαρτητικών συμπεριφορών, όπως αυτή της κατάχρησης του διαδικτύου. 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εξής ημερομηνίες και ώρες :
Σάββατο 23/02/2013 ώρα 10.00-15.00
Κυριακή 24/02/2013 ώρα 10.00-15.00
Δευτέρα 25/02/2013 ώρα 16.00-21.00
Θα συμμετάσχουν έως 20 εκπαιδευτικοί και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΣΕΙΡΙΟΣ» Ανατολικού Τομέα, διεύθυνση Καραμανλή 60,Θεσ/νίκη.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ η συμμετοχή και η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική όλες τις ημέρες και ώρες.
Υπεύθυνα στελέχη εκπαίδευσης είναι ο κος Παπασταϊκούδης Γιάννης, Κοινωνικός Λειτουργός και ο κος Τσούνης Ανδρέας, Κλινικός Ψυχολόγος. Τηλέφωνα επικοινωνίας για περαιτέρω ενημέρωση: 2310260715, 23102435169 (9.00-15.00μ.μ)
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής με το πέρας της εκπαίδευσης. 
Παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή αποστέλλοντας με e-mail συμπληρωμένη την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που σας που σας επισυνάπτουμε, στην Δ/νση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ταχ.Δ/νση: Κ. Καραμανλή 38β, τ.κ.: 54639, τηλ: 2310840295, Πληροφορίες:Α.Χασίδου, email: a.chasidou@thessaloniki.gr το αργότερο μέχρι την 08/02/2013. 
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Για να κατεβάσετε την αίτηση κάντε κλικ εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια: