17 Μαΐ 2014

Η ύψιστη στιγμή της Δημοκρατίας


Ο
ι εκλογές όπως είναι γνωστό αποτελούν την ύψιστη στιγμή της δημοκρατίας. Είναι η μοναδική στιγμή, ειδικά στην Ελλάδα, που όλοι για μια στιγμή είναι απόλυτα ίσοι. Τη στιγμή που καθένας θα μπει στο παραβάν βιώνει τη μοναδική στιγμή όπου είναι ίσος απέναντι σε όλους.

Οι εκλογές δίνουν την ευκαιρία στον τελευταίο παρία η ψήφος του να έχει την ίδια αξία με τη ψήφου του εφοπλιστή, του διανοούμενου ή του οποιουδήποτε άλλου.

Αυτή την ύψιστη στιγμή της Δημοκρατίας κάποιοι τη θεωρούν απειλή. Η επίκληση της λαϊκής εντολής και ετυμηγορίας θεωρείται από κάποιους ως απευκταίο γεγονός.

Ασφαλώς και θα πρέπει να υπάρχει χρονικός ορίζοντας για τις εκλογές. Ωστόσο, εάν και εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν, η προσφυγή στις κάλπες θα πρέπει να θεωρείται ως επιδιωκόμενο και όχι ως απειλητικό γεγονός.

Ότι κι αν ψηφίζει ο καθένας, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Η αποχή δε μπορεί να εκτιμηθεί ως αντίδραση. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές όπου η αντίδραση μπορεί να εκφραστεί, ασκώντας όμως το εκλογικό δικαίωμα.

Ας μην υποβαθμίσουμε τη μοναδική ευκαιρία που έχουμε να εκφραστούμε ισότιμα με όλους.

Καλό "βόλι" σε όλες και όλες





Δεν υπάρχουν σχόλια: